Posiadłość Cantagallo jest własnością rodziny Pierazzuoli od 1970 roku. Rozciąga się na wzgórzach o powierzchni 200 hektarów pomiędzy winnicami, drzewami oliwnymi oraz lasami. Leży między Florencją a Vinci, miastem znanym jako miejsce urodzenia Leonardo. Wizytówką właściciela Dario Pierazzuoli jest Chianti Montalbano DOCG oraz Reserve. Dodatkowo we własnej olejarni produkuje się tu doskonałą oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Tutejsze gospodarstwo oliwne liczy ponad 5 tys. drzew takich odmian jak Leccino, Frantoio i Moraiolo. Winnice mają średnio od 10 do 35 lat i zajmują teren 30 hektarów. Dominuje tu Sangiovese, niewielką część zajmują także Merlot oraz Syrah. Kilka lat temu zasadzono hektar odmiany Colorino, aby ponownie wprowadzić do produkcji historyczną, rodzimą odmianę z Toskanii. Drugie gospodarstwo, czyli Le Farnette, znajduje się w miejscowości Carmignano niedaleko Florencji i jest własnością rodziny Pierazzuoli od 1990 roku. Obejmuje powierzchnię około 30 hektarów, znajdując się jednocześnie w strefie Carmignano DOCG. Miejscowa winnica ma ekspozycję na południowy wschód, co daje doskonałe warunki do dojrzewania Sangiovese i Cabernet Sauvignon. W winnicach mających od 10 do 40 lat produkuje się Carmignano DOCG i Carmignano DOCG Rerserve. Hektar winnic poświęcono też odmianie Aleatico, która została zasadzona w 2007 roku i dała początek słodkiemu winu Aleatico Rosso Passito IGT.